Рецепти
Јагнешко месо со грашак Ана Ѓорова

Брз и едноставен ручек од јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(400 Грама)

Масло(6 Децилитри)

Лук(2 Главици)

Лупени домати од конзерва(2 Супени лажици)

Грашок(1 Килограм)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јагнешкото месо исечете го на покрупни парчиња, а лукот и магдоносот исечкајте го на поситно.
  2. На загреано масло добро пропржете го јагнешкото месо од сите страни, па додајте го лукот и магдоносот со малку вода да се разредат.
  3. Кратко пропржете и додајте го грашакот, сол, бибер и вегета. Употребете замрзнат грашак, а ако употребувате свеж грашак, искористете 1 и пол килограм.
  4. Мешајте со постепено додавање на вода додека месото не омекне.
  5. На крајот додајте исечкан магдонос и послужете со пире од компир и свежа салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: