Рецепти
Јагнешко со зеленчук
Гурмански ручек од јагнешко месо со варен зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јагнешко месо(400 Грама)
Боранија(80 Грама)
Морков(150 Грама)
Тиквичка(2 )
Компир(1 )
Млад кромид(200 Грама)
Доматно пире(250 Грама)
Лук(1 Чешне)
Кромид(1 Главица)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Коцка за супа од зеленчук(5 Децилитри)
Ловоров лист(2 )
Масло(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Исечете го месото на коцки и пржете го на масло.
- Потоа додајте ги исечканиот кромид, лук, доматното пире, шафранот, црвениот пипер, ловоровиот лист и ориганото.
- Покријте ги со вода, додајте ги младите кромитчиња, посолете и варете го јадењето 1 час и 15 минути.
- Исчистете го и исечкајте го останатиот зеленчук и варете го во посебен сад додека омекне.
- Сервирајте го зеленчукот во чинија, дополнете го со месото и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во