Рецепти
Јагнешко со зеленчук Ана Ѓорова

Гурмански ручек од јагнешко месо со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(400 Грама)

Боранија(80 Грама)

Морков(150 Грама)

Тиквичка(2 )

Компир(1 )

Млад кромид(200 Грама)

Доматно пире(250 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Шафран

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коцка за супа од зеленчук(5 Децилитри)

Ловоров лист(2 )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исечете го месото на коцки и пржете го на масло.
  2. Потоа додајте ги исечканиот кромид, лук, доматното пире, шафранот, црвениот пипер, ловоровиот лист и ориганото.
  3. Покријте ги со вода, додајте ги младите кромитчиња, посолете и варете го јадењето 1 час и 15 минути.
  4. Исчистете го и исечкајте го останатиот зеленчук и варете го во посебен сад додека омекне.
  5. Сервирајте го зеленчукот во чинија, дополнете го со месото и сервирајте ги.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: