Рецепти
Јагнешко со зеленчук Ана Ѓорова

Гурмански ручек од јагнешко месо со варен зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(400 Грама)

Боранија(80 Грама)

Морков(150 Грама)

Тиквичка(2 )

Компир(1 )

Млад кромид(200 Грама)

Доматно пире(250 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Шафран

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Коцка за супа од зеленчук(5 Децилитри)

Ловоров лист(2 )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Исечете го месото на коцки и пржете го на масло.
  2. Потоа додајте ги исечканиот кромид, лук, доматното пире, шафранот, црвениот пипер, ловоровиот лист и ориганото.
  3. Покријте ги со вода, додајте ги младите кромитчиња, посолете и варете го јадењето 1 час и 15 минути.
  4. Исчистете го и исечкајте го останатиот зеленчук и варете го во посебен сад додека омекне.
  5. Сервирајте го зеленчукот во чинија, дополнете го со месото и сервирајте ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: