Рецепти
Јагнешко во рерна Ана Ристеска

Едноставен рецепт за сочно јагнешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1 Килограм)

Масло(4 Супени лажици)

Рузмарин(1 Гранче)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Исечкајте го рузмаринот. Излупете го лукот и исечете го на половина по должина.
  2. Со нож направете рез во месото и во него ставете малку рузмарин и половина чешне лук. Направете уште 3 реза во месото и наполнете ги на истиот начин.
  3. Протријте го месото со сол, полијте го со масло, ставете го во тава и печете го на 150 степени 2 часа.
  4. Вртете го повремено за да се испече рамномерно.
  5. За време на печењето месото полевајте го со масло, но немојте да го полевате со сосот од печењето, доколку површината на месото не е добо заруменета, зголемета ја температурата на 200 степени.
  6. Кога месото, оставете го да отстои 20 минути, потоа исечете го и сервирајте го со печени компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: