Рецепти
Јунешки ќофтиња во сос Ана Ѓорова

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 поголема Главица)

Свински врат(сув 50 грама )

Црвена пиперка(3 средни )

Јајце(1 )

Вода(5 Децилитри)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Ловоров лист(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Масло(4-5 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Меленото месо измешајте го со зачините, додајте ги јајцето и сечканиот магдонос, па смесата месете ја со раце.
  2. Обликувајте ќофтиња и пржете ги во добро загреано масло додека заруменат.
  3. Вадете ги со решетка и ставајте ги врз хартија за да се исцеди вишокот маснотија.
  4. Во преостанатото масло додајте ги ситно сечканиот кромид и пиперката сечкана на ленти и динстајте на умерен оган додека омекнат состојките.
  5. Додајте сечкан сув врат и динстајте уште 2-3 минути.
  6. Во тенџере на оган зовријте ја водата и додајте ја коцката за супа, па мешајте додека да се раствори.
  7. Во друго подлабоко тенџере истурете го динстаниот зеленчук со сувиот врат, додајте ги ловоровиот лист и пржените ќофтиња и налејте со супата.
  8. Варете на умерен оган додека испари целата течност.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: