Рецепти
Јунешки ќофтиња во сос Ана Ѓорова

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 поголема Главица)

Свински врат(сув 50 грама )

Црвена пиперка(3 средни )

Јајце(1 )

Вода(5 Децилитри)

Коцка за супа-говедскa(1 )

Ловоров лист(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Масло(4-5 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Меленото месо измешајте го со зачините, додајте ги јајцето и сечканиот магдонос, па смесата месете ја со раце.
  2. Обликувајте ќофтиња и пржете ги во добро загреано масло додека заруменат.
  3. Вадете ги со решетка и ставајте ги врз хартија за да се исцеди вишокот маснотија.
  4. Во преостанатото масло додајте ги ситно сечканиот кромид и пиперката сечкана на ленти и динстајте на умерен оган додека омекнат состојките.
  5. Додајте сечкан сув врат и динстајте уште 2-3 минути.
  6. Во тенџере на оган зовријте ја водата и додајте ја коцката за супа, па мешајте додека да се раствори.
  7. Во друго подлабоко тенџере истурете го динстаниот зеленчук со сувиот врат, додајте ги ловоровиот лист и пржените ќофтиња и налејте со супата.
  8. Варете на умерен оган додека испари целата течност.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: