Рецепти
Качамак со пилешко и сос од павлака Ана Ѓорова

Интересна комбинација за вкусен и богат ручек од пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Загрејте го маслото и на него пржете ја сланината која сте ја исекле на коцки. Потоа додајте ги парчињата месо, посолете и додајте бибер, па полијте го месото со 1 чашка бренди. Може да користите и месо од едно пиле, што ќе го исечкате на подебели резанки.
  2. Додајте 1 дл млака вода и ставете го јадењето да се пече 40 минути на 190 степени. Повремено вртете го месото и додајте уште вода доколку е потребно. Потоа извадете го од рерна и оставете го настрана на топло место.
  3. Во сосот од печењето додајте малку топла вода, па исфилтрирајте го и измешајте го со павлаката. Загрејте го сосот.
  4. Во друг сад ставете 1,5 дл вода да зовире, посолете ја, додајте го брашното и варете го качамакот 15 минути. Потоа додајте ги исечканите тревки, путерот и кашкавалот.
  5. Од качамакот направете овални ќофтиња и сервирајте ги со месото и сосот од павлака.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: