Рецепти
Караѓорѓева шницла (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од шницли со компири и фил од шампињони и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите се лупат, се варат и се рендаат. Се додаваат лебните трошки, брашното и маргаринот. Смесата се меси со рака.
  2. Потоа се припрема филот: во тенџере се става ситно сечкан кромид. Се пропржува со малку масло, па се додаваат сечкани шампињони.
  3. Откако ќе испари течноста од шампињоните, се додава рибата, се посолува, се додаваат мешаниот зачин, биберот и кратко се пропржува. По желба се ренда и малку посно сирење.
  4. На алуминиумска фолија се става смесата од компири и се обликува по желба, потоа се додава филот и се ролува во фолијата.
  5. Шницлата се вади од фолија и се пржи во врело масло 10 минути. Се додава прилог по желба.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: