Рецепти
Караѓорѓева шницла (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од шницли со компири и фил од шампињони и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите се лупат, се варат и се рендаат. Се додаваат лебните трошки, брашното и маргаринот. Смесата се меси со рака.
  2. Потоа се припрема филот: во тенџере се става ситно сечкан кромид. Се пропржува со малку масло, па се додаваат сечкани шампињони.
  3. Откако ќе испари течноста од шампињоните, се додава рибата, се посолува, се додаваат мешаниот зачин, биберот и кратко се пропржува. По желба се ренда и малку посно сирење.
  4. На алуминиумска фолија се става смесата од компири и се обликува по желба, потоа се додава филот и се ролува во фолијата.
  5. Шницлата се вади од фолија и се пржи во врело масло 10 минути. Се додава прилог по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: