Рецепти
Караѓорѓева шницла (посно) Ана Ѓорова

Посно јадење од шницли со компири и фил од шампињони и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите се лупат, се варат и се рендаат. Се додаваат лебните трошки, брашното и маргаринот. Смесата се меси со рака.
  2. Потоа се припрема филот: во тенџере се става ситно сечкан кромид. Се пропржува со малку масло, па се додаваат сечкани шампињони.
  3. Откако ќе испари течноста од шампињоните, се додава рибата, се посолува, се додаваат мешаниот зачин, биберот и кратко се пропржува. По желба се ренда и малку посно сирење.
  4. На алуминиумска фолија се става смесата од компири и се обликува по желба, потоа се додава филот и се ролува во фолијата.
  5. Шницлата се вади од фолија и се пржи во врело масло 10 минути. Се додава прилог по желба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: