Рецепти
Кифлички со брашно од соја и соини трошки Ана Ристеска

Здрави кифлички од соја која е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Соино сирење (Тофу)(200 Грама)

Соини снегулки(50 Грама)

Масло(30 Грама)

Соино брашно(20 Грама)

Сол(10 Грама)

Маргарин(1 )

Вода(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Соините трошки се потопуваат во врела вода 15 минути да набабрат, па се процедуваат. Сирењето се дроби и се меша со трошките.
  2. Од соиното и пченичното брашно се прави тесто и се посолува. Кога малку ќе отстои се сука во кора со дебелина од еден прст.
  3. Добро изладениот маргарин се ренда преку тестото кое потоа сe превиткува и се остава во фрижидер да стои 30 минути.
  4. Потоа тестото повторно се сука во кора со дебелина од 1,5 см се сече на квадрати и во секој од нив се става од филот, па се прават кифлички.
  5. Се редат во тепсија и се печат во умерено загреана рерна.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: