Рецепти
Кифлички со брашно од соја и соини трошки Ана Ристеска

Здрави кифлички од соја која е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(350 Грама)

Соино сирење (Тофу)(200 Грама)

Соини снегулки(50 Грама)

Масло(30 Грама)

Соино брашно(20 Грама)

Сол(10 Грама)

Маргарин(1 )

Вода(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Соините трошки се потопуваат во врела вода 15 минути да набабрат, па се процедуваат. Сирењето се дроби и се меша со трошките.
  2. Од соиното и пченичното брашно се прави тесто и се посолува. Кога малку ќе отстои се сука во кора со дебелина од еден прст.
  3. Добро изладениот маргарин се ренда преку тестото кое потоа сe превиткува и се остава во фрижидер да стои 30 минути.
  4. Потоа тестото повторно се сука во кора со дебелина од 1,5 см се сече на квадрати и во секој од нив се става од филот, па се прават кифлички.
  5. Се редат во тепсија и се печат во умерено загреана рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: