Рецепти
Кифлички со брашно од соја и соини трошки
Здрави кифлички од соја која е најдобар природен извор на билни протеини. Изобилува со витамини, минерали, изофлавоноиди и лецитин кои го регулираат холестеролот во крвта и делуваат антиканцерогено.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Интегрално пченично брашно(350 Грама)
Соино сирење (Тофу)(200 Грама)
Соини снегулки(50 Грама)
Масло(30 Грама)
Соино брашно(20 Грама)
Сол(10 Грама)
Маргарин(1 )
Вода(2 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Соините трошки се потопуваат во врела вода 15 минути да набабрат, па се процедуваат. Сирењето се дроби и се меша со трошките.
- Од соиното и пченичното брашно се прави тесто и се посолува. Кога малку ќе отстои се сука во кора со дебелина од еден прст.
- Добро изладениот маргарин се ренда преку тестото кое потоа сe превиткува и се остава во фрижидер да стои 30 минути.
- Потоа тестото повторно се сука во кора со дебелина од 1,5 см се сече на квадрати и во секој од нив се става од филот, па се прават кифлички.
- Се редат во тепсија и се печат во умерено загреана рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во