Рецепти

Кнедли со сирење (Kluski z białego sera)
Интересни полски кнедли кои можете да ги послужите со свежа салата и бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Урдата ја гмечиме и ја посолуваме.
- Измешајте ja со јајцата со дрвена лажица.
- Со влажна лажица се зема од тестото и се формират топчиња (кнедли) кои се стават во врела солена вода.
- Се варат 4 – 5 минути.
- Се вадат со решеткаста лажица и се ставаат на загреана чинија.
- Се поливат со растопен путер и пржена сланина.
- Овие кнедли одат одлично во комбинација со свежи салати.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во