Рецепти
Кнедли со сирење (Kluski z białego sera) Ана Ристеска

Интересни полски кнедли кои можете да ги послужите со свежа салата и бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(3 Чаши)

Јајце(2 )

Урда(200 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Урдата ја гмечиме и ја посолуваме.
  2. Измешајте ja со јајцата со дрвена лажица.
  3. Со влажна лажица се зема од тестото и се формират топчиња (кнедли) кои се стават во врела солена  вода.
  4. Се варат 4 – 5 минути.
  5. Се вадат со решеткаста лажица и се ставаат на загреана чинија.
  6. Се поливат со растопен путер и пржена сланина.
  7. Овие кнедли одат одлично во комбинација со свежи салати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: