Рецепти
Ќофтиња со сирење Ана Ристеска

Рецепт за сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сирење(250 Грама)

Леб(1 Парче)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Суво оригано(0.5 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Кришката леб потопете ја во малку млака вода.
  2. Сирењето исечкајте го на коцки.
  3. Кромидот излупете го, исечкајте го и пропржете го на малку зејтин.
  4. Меленото месо ставете го во сад, додајте го омекнатиот леб и сите останати состојки.
  5. Измешајте ги и направете ќофтиња.
  6. Во секое ќофте со средината ставете парче сирење.
  7. Загрејте масло и пржете ги ќофтињата додека не поруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: