Рецепти
Кокошка полнета со ориз и кобасици Ана Ристеска

Балкански рецепт кој одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Колбас(150 Грама)

Свинско мелено месо(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Сланина(80 Грама)

Ориз(150 Грама)

Шафран

Рендан кашкавал(40 Грама)

Цимет

Бистра зеленчукова супа(3,5 Децилитри)

Путер(30 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвѕва за помалку од 90 минути

  1. Излупете ги кромидот и лукот, исечкајте ги и пржете ги на малку путер.
  2. Додајте го оризот, пржете го 2 минути, а потоа полијте го со малку топла супа и варете го 10 минути. На половина од варењето додајте го ренданиот кашкавал и малку шафран.
  3. Оставете го оризот да се олади, а потоа додајте ги излупените колбаси и меленото месо. Зачинете ги со малку цимет и бибер, па добро измешајте.
  4. Исчистете ја кокошката, посолете ја и посиперете ја однатре и наполнете ја со подготвената смеса. Затворете го отворот со игла и конец, а кокошката завиткајте ја во тенки ленти сланина и заврзете ја со конец.
  5. Пржете ја на останатиот путер и масло се додека не зарумени, па полијте ја со малку супа, зачинете ја со рузмарин и пржете ја на тивок оган 1 час. На крајот ор пржењето ставете ја кокошката 10 минути во загреана рерна за да добие крцкава површина.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: