Рецепти
Кокошка полнета со ориз и кобасици Ана Ристеска

Балкански рецепт кој одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Колбас(150 Грама)

Свинско мелено месо(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Сланина(80 Грама)

Ориз(150 Грама)

Шафран

Рендан кашкавал(40 Грама)

Цимет

Бистра зеленчукова супа(3,5 Децилитри)

Путер(30 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвѕва за помалку од 90 минути

  1. Излупете ги кромидот и лукот, исечкајте ги и пржете ги на малку путер.
  2. Додајте го оризот, пржете го 2 минути, а потоа полијте го со малку топла супа и варете го 10 минути. На половина од варењето додајте го ренданиот кашкавал и малку шафран.
  3. Оставете го оризот да се олади, а потоа додајте ги излупените колбаси и меленото месо. Зачинете ги со малку цимет и бибер, па добро измешајте.
  4. Исчистете ја кокошката, посолете ја и посиперете ја однатре и наполнете ја со подготвената смеса. Затворете го отворот со игла и конец, а кокошката завиткајте ја во тенки ленти сланина и заврзете ја со конец.
  5. Пржете ја на останатиот путер и масло се додека не зарумени, па полијте ја со малку супа, зачинете ја со рузмарин и пржете ја на тивок оган 1 час. На крајот ор пржењето ставете ја кокошката 10 минути во загреана рерна за да добие крцкава површина.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: