Рецепти
Кокошка полнета со ориз и кобасици Ана Ристеска

Балкански рецепт кој одличен за сите гурмани и љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Колбас(150 Грама)

Свинско мелено месо(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Сланина(80 Грама)

Ориз(150 Грама)

Шафран

Рендан кашкавал(40 Грама)

Цимет

Бистра зеленчукова супа(3,5 Децилитри)

Путер(30 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвѕва за помалку од 90 минути

  1. Излупете ги кромидот и лукот, исечкајте ги и пржете ги на малку путер.
  2. Додајте го оризот, пржете го 2 минути, а потоа полијте го со малку топла супа и варете го 10 минути. На половина од варењето додајте го ренданиот кашкавал и малку шафран.
  3. Оставете го оризот да се олади, а потоа додајте ги излупените колбаси и меленото месо. Зачинете ги со малку цимет и бибер, па добро измешајте.
  4. Исчистете ја кокошката, посолете ја и посиперете ја однатре и наполнете ја со подготвената смеса. Затворете го отворот со игла и конец, а кокошката завиткајте ја во тенки ленти сланина и заврзете ја со конец.
  5. Пржете ја на останатиот путер и масло се додека не зарумени, па полијте ја со малку супа, зачинете ја со рузмарин и пржете ја на тивок оган 1 час. На крајот ор пржењето ставете ја кокошката 10 минути во загреана рерна за да добие крцкава површина.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: