Рецепти
Kолач со чоколаден пудинг Ана Ѓорова

Брз и едноставен колач за љубителите на чоколадниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 (за пандишпан) )

Шеќер(7 лажици (за пандишпан) )

Млеко(9 лажици (за пандишпан) )

Масло(9 лажици (за пандишпан) )

Брашно(9 лажици (за пандишпан) )

Прашок за печиво(1 (за пандишпан) )

Какао(1 лажица (за пандишпан) )

Шеќер(300 грама (за шербетот) )

Вода(150 грама (за шербетот) )

Млеко(1 Литар)

Шеќер(20 лажици (за филот од пудинг) )

Пудинг од чоколадо(4 Пакувања)

Маргарин(250 Грама)

Еурокрем(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се матат јајцата и 7 лажици шеќер, се додаваат 9 лажици млеко, маслото, брашното, печивото и какаото.
  2. Смесата се истура во плех и се пече 20 минути во рерна на 250°C.
  3. Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере се зовриваат 150 г вода и 300 г шеќер и се меша додека шеќерот се растопи.
  4. Кога ќе се олади пандишпанот, се прелива со врелиот шербет.
  5. Пудинзите се варат со 20 лажици шеќер во 1 литар млеко. Кога пудингот ќе се олади, се додава маргаринот и 200 г еурокрем, па се филува колачот.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: