Рецепти
Kолач со чоколаден пудинг
Брз и едноставен колач за љубителите на чоколадниот вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 (за пандишпан) )
Шеќер(7 лажици (за пандишпан) )
Млеко(9 лажици (за пандишпан) )
Масло(9 лажици (за пандишпан) )
Брашно(9 лажици (за пандишпан) )
Прашок за печиво(1 (за пандишпан) )
Какао(1 лажица (за пандишпан) )
Шеќер(300 грама (за шербетот) )
Вода(150 грама (за шербетот) )
Млеко(1 Литар)
Шеќер(20 лажици (за филот од пудинг) )
Пудинг од чоколадо(4 Пакувања)
Маргарин(250 Грама)
Еурокрем(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Се матат јајцата и 7 лажици шеќер, се додаваат 9 лажици млеко, маслото, брашното, печивото и какаото.
- Смесата се истура во плех и се пече 20 минути во рерна на 250°C.
- Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере се зовриваат 150 г вода и 300 г шеќер и се меша додека шеќерот се растопи.
- Кога ќе се олади пандишпанот, се прелива со врелиот шербет.
- Пудинзите се варат со 20 лажици шеќер во 1 литар млеко. Кога пудингот ќе се олади, се додава маргаринот и 200 г еурокрем, па се филува колачот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во