Рецепти
Колач со кајсии Ана Ѓорова

Свеж колач со фил од кајсии и пудинг од ванила – интересна комбинација што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Шеќер(6 лажици (за кора) )

Прашок за печиво(1/2 )

Шеќер(300 грама (за фил) )

Кајсија(1/2 Килограм)

Пудинг од ванила(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата и шеќерот, се додаваат брашното и печивото и се промешува.
  2. Смесата се истура во подмачкан плех и се пече на 200 степени.
  3. Во 1/2 литар вода се додава 300 г шеќер да зоврие и се додаваат исечканите кајсии (или праски) и се оставаат да провријат.
  4. Во тенџерето се додаваат 2 пудинга, растворени со малку вода, и се варат заедно со овошјето да се згусне.
  5. Кога ќе се олади, се премачкува пандишпанот, а врз филот се додава шлаг пена и сечкани бадеми. Може наместо бадеми, да украсите со сечкани кајсии.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: