Рецепти
Колач со кајсии Ана Ѓорова

Свеж колач со фил од кајсии и пудинг од ванила – интересна комбинација што треба да ја испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Шеќер(6 лажици (за кора) )

Прашок за печиво(1/2 )

Шеќер(300 грама (за фил) )

Кајсија(1/2 Килограм)

Пудинг од ванила(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата и шеќерот, се додаваат брашното и печивото и се промешува.
  2. Смесата се истура во подмачкан плех и се пече на 200 степени.
  3. Во 1/2 литар вода се додава 300 г шеќер да зоврие и се додаваат исечканите кајсии (или праски) и се оставаат да провријат.
  4. Во тенџерето се додаваат 2 пудинга, растворени со малку вода, и се варат заедно со овошјето да се згусне.
  5. Кога ќе се олади, се премачкува пандишпанот, а врз филот се додава шлаг пена и сечкани бадеми. Може наместо бадеми, да украсите со сечкани кајсии.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: