Рецепти
Колачиња од брусница и портокал Ана Ристеска

Неверојатно лесен рецепт за колачиња кој задолжително треба да се најде на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви брусници(1/2 Чаша)

Шеќер(3/4 Чаша)

Брашно(2 1/2 Чаши)

Путер(1 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Литри)

Рендана кора од портокал(1 )

Сок од портокал(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Тава за печење обложете ја со хартија за печење.
  2. Ставете ги брусниците и 1/4 чаша шеќер во блендер и блендирајте додека брусниците не се исечкани на ситни парчиња.
  3. Ставете го брашното и останатиот дел од шеќерот во еден сад.
  4. Додајте го путерот кој е исечкан на коцки и убаво соединете ги состојките.
  5. Додајте го екстрактот од ванила, смелените брусници, кората и сокот од портокал.
  6. Месете го тестото додека не се формира убаво измесена топка.
  7. Од тестото формирајте кружна долгнавеста фигура, замотајте ја во фолија и ставете тестот да отсоти во фрижидер 2 часа.
  8. Загрејте ја рерната на 160 степени.
  9. Сечете парчиња од тестото околу 1см дебели (треба да имаат форма на круг) и поросете ги со шеќер.
  10. Наредете ги колачињата на тавата за печење и печете ги 10-12 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: