Рецепти
Колбаси со пиперки и компири Ана Ѓорова

Вкусен семеен ручек од колбаси во сос од домати со пиперки и компири. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(1 )

Компир(200 Грама)

Колбас(300 Грама)

Црвен кромид(1/2 Главица)

Доматен сос(100 Милилитри)

Магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирот излупете го и исечете го на кругови, па на половинки, пиперката измијте ја, исчистете ја и исечете ја на ленти и кромидот исечете го на крупни парчиња. Измешајте ги во сад со доматниот сос, сечканиот магдонос и солта.
  2. Колбасот исечете го на парчиња и ставете го во намастен огноотпорен сад со претходно измешаните состојки.
  3. Целиот сад покријте го со алуминиумска фолија.
  4. Печете го во загреана рерна на 180°C, 30 минути. Потоа отстранете ја фолијата, измешајте и допечете го ручекот уште 20 минути во рерната.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: