Рецепти
Колбаси со пиперки и компири Ана Ѓорова

Вкусен семеен ручек од колбаси во сос од домати со пиперки и компири. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена бабура(1 )

Компир(200 Грама)

Колбас(300 Грама)

Црвен кромид(1/2 Главица)

Доматен сос(100 Милилитри)

Магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Компирот излупете го и исечете го на кругови, па на половинки, пиперката измијте ја, исчистете ја и исечете ја на ленти и кромидот исечете го на крупни парчиња. Измешајте ги во сад со доматниот сос, сечканиот магдонос и солта.
  2. Колбасот исечете го на парчиња и ставете го во намастен огноотпорен сад со претходно измешаните состојки.
  3. Целиот сад покријте го со алуминиумска фолија.
  4. Печете го во загреана рерна на 180°C, 30 минути. Потоа отстранете ја фолијата, измешајте и допечете го ручекот уште 20 минути во рерната.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: