Рецепти
Компир на скара Ана Ѓорова

Компири со балсамико оцет и свежи билки како вкусен гарнир за скара

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(700 Грама)

Балсамико оцет(1/4 Чаша)

Лимон(1/2 )

Копар(4 Супени лажици)

Див (мечкин) лук(4 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исечете ги компирите на две половини и ставете ги во сад. Додајте им оцет балсамико, свеж сок од лимон, копар, див лук, сол и бибер. Измешајте добро и оставете компирот да впие од состојките околу 20тина минути.
  2. Ставете ги на скара да се печат и додајте им од останатиот сос во садот додека се печат. Печете ги од двете страни околу 20тина минути и проверувајте со нож или вилушка дали се готови, ако се тврди оставете да се печат уште неколку минути, па послужете со месо и салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: