Рецепти
Компир на скара
Компири со балсамико оцет и свежи билки како вкусен гарнир за скара
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(700 Грама)
Балсамико оцет(1/4 Чаша)
Лимон(1/2 )
Копар(4 Супени лажици)
Див (мечкин) лук(4 Супени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Исечете ги компирите на две половини и ставете ги во сад. Додајте им оцет балсамико, свеж сок од лимон, копар, див лук, сол и бибер. Измешајте добро и оставете компирот да впие од состојките околу 20тина минути.
- Ставете ги на скара да се печат и додајте им од останатиот сос во садот додека се печат. Печете ги од двете страни околу 20тина минути и проверувајте со нож или вилушка дали се готови, ако се тврди оставете да се печат уште неколку минути, па послужете со месо и салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во