Рецепти
Компири во фолија Ана Ристеска

Француски рецепт за вкусни печени компири со прелив и кашкавал како одлично предјадење или прилог

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млад компир(2 Килограми)

Хопла(2 Чаши)

Кромид(2 Главици)

Лук(4 Чешниња)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Рендан кашкавал(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Во еден сад ставете ја хоплата, кромидот, сол, бибер, темјан и пипер и гответе на ниска температура додека да почне да врие. Од кога ќе почне да врие оставете да се готви 10 минути со постојано мешање. Потоа ставете ја смесата во блендер и убаво изблендирајте ја.
  2. Компирите измијте ги и исечкајте ги на кругови. Распоредете ги во 4 алуминумски фолии, внимавајте фолијата да не се искине.
  3. Од кога ќе ги наредите компирите, одозгора прелијте ги со сосот. Ставете ги компирите во рерна и печете ги 20 минути, потоа ротирајте ги и печете ги уште 20-25 минути.
  4. Потоа додајте рендан кашкавал и печете ги уште 10 минути додека се стопи кашкавалот.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: