Рецепти
Компот од грозје Ана Ѓорова

Сладок компот од црно грозје – одлична и вкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно грозје(3 Килограми)

Шеќер(500 Грама)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Грозјето убаво измијте го, отстранете му ги дршките и распоредете го во чисти, стаклени тегли.
  2. Во тенџере ставете вода и шеќер и гответе додека водата не зоврие и шеќерот не се растопи.
  3. Со зовриениот сируп прелијте ги постепено плодовите од грозјето во теглите.
  4. Откако ќе се олади сирупот, прелијте го повторно во тенџерето каде што се готвеше, повторно загрејте и кога ќе зоврие смесата, полијте го грозјето. Постапката повторете ја уште двапати.
  5. Потоа теглите затворете ги и пастеризирајте ги 15-20 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: