Рецепти
Компот од грозје Ана Ѓорова

Сладок компот од црно грозје – одлична и вкусна ужинка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно грозје(3 Килограми)

Шеќер(500 Грама)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Грозјето убаво измијте го, отстранете му ги дршките и распоредете го во чисти, стаклени тегли.
  2. Во тенџере ставете вода и шеќер и гответе додека водата не зоврие и шеќерот не се растопи.
  3. Со зовриениот сируп прелијте ги постепено плодовите од грозјето во теглите.
  4. Откако ќе се олади сирупот, прелијте го повторно во тенџерето каде што се готвеше, повторно загрејте и кога ќе зоврие смесата, полијте го грозјето. Постапката повторете ја уште двапати.
  5. Потоа теглите затворете ги и пастеризирајте ги 15-20 минути.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: