Рецепти
Кошна од тиквички Ана Ѓорова

Печени тиквички со наут за одлично и декоративно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(4 )

Наут(100 Грама)

Копар(малку )

Слатка павлака(малку )

Сол

Бибер

Лук(2 Чешниња)

Црвен кромид(1/2 Главица)

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Две тиквички исечете ги по должина на тенки парчиња и испечете ги на скара. Остатокот на тиквичките исечкајте ги на коцкички.
  2. Наутот варете го еден час во солена и зовиена вода додека омекне, а потоа процедете го.
  3. На загреано масло на оган пропржете ги исечканиот лук и кромид, па додајте ги тиквичките исечкани на коцки и пржете кратко додека се соединат состојките и омекнат.
  4. Потоа додајте ја слатката павлака и исечканиот копар.
  5. Печените тиквички наредете ги на чинија во вид на кошна и наполнете ги со наутот, измешан со зеленчукот и слатката павлака.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: