Рецепти
Кошнички со шумско овошје Ана Ѓорова

Доколку сакате да ги импресионирате Вашите гости, подгответе го овој лесен и привлечен овошен десерт во декоративни кошнички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(180 Грама)

Јајце(3 )

Малини(50 Грама)

Капини(50 Грама)

Боровница(50 Грама)

Рибизли(50 Грама)

Нане лисја(8 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 75 минути

  1. Во подлабок сад матете ги белките со миксер во цврст снег со постепено додавање на шеќер во прав.
  2. Во тенџере загрејте вода и ставете го садот со белките одозгора да се стопли, па повторно мешајте додека не се згусне.
  3. Потоа употребете готварски шприц и наполнете го со добиената смеса.
  4. Во плех ставете намастена хартија за печење, а одозгора истиснете од смесата во шприцот и формирајте кругови со големина од 5 см. Истиснете ја смесата одоздоле, па нагоре и формирајте кошнички.
  5. Ставете ги кошничките во загреана рерна на 100 степени околу 45 минути.
  6. Измешајте го шумското овошје и ставете го во готовите кошни. Наросете шеќер во прав и декорирајте со свежи листови нане.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: