Рецепти
Крап на преспански начин Ана Ѓорова

Вкусен ручек што одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1,5-2 Килограми)

Кромид(5 Главици)

Лук(5 Чешниња)

Лимон(2 )

Морков(1/2 Килограм)

Маслиново масло

Бело вино(200 Милилитри)

Сечкан магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот, морковите и лимоните ги сечкаме на кругови.
  2. Крапот се чисти и се мие, па се засекува од двете страни и се става во тава за печење, подмачкана со маслиново масло.
  3. Крапот го посолуваме, а потоа го полниме со дел од морковите, лукот и кромидот. Во засечените делови ставаме од лимонот, лукот и од кромидот. Остатокот од зеленчукот го растураме низ тавата.
  4. На крај го полеваме со белото вино и го наросуваме со сечкан магдонос.
  5. Се пече на 200°C околу 1 час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: