Рецепти
Крап на преспански начин Ана Ѓорова

Вкусен ручек што одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1,5-2 Килограми)

Кромид(5 Главици)

Лук(5 Чешниња)

Лимон(2 )

Морков(1/2 Килограм)

Маслиново масло

Бело вино(200 Милилитри)

Сечкан магдонос

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот, морковите и лимоните ги сечкаме на кругови.
  2. Крапот се чисти и се мие, па се засекува од двете страни и се става во тава за печење, подмачкана со маслиново масло.
  3. Крапот го посолуваме, а потоа го полниме со дел од морковите, лукот и кромидот. Во засечените делови ставаме од лимонот, лукот и од кромидот. Остатокот од зеленчукот го растураме низ тавата.
  4. На крај го полеваме со белото вино и го наросуваме со сечкан магдонос.
  5. Се пече на 200°C околу 1 час.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: