Рецепти
Крап со соја (посно) Ана Ѓорова

Здрав фамилијарен ручек од печена риба со гарнир од соја и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Кромид(700 Грама)

Соја зрна(или ронки, 400 грама )

Магдонос(1 Китка)

Морков(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(2 Главици)

Бибер(20 зрна )

Масло(250 Грама)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(1 Литар)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Исчистениот крап посолете го и полнете го со исечкан лук и сок од половина исцеден лимон. Така приготвен ставете го 5-6 часа во фрижидер.
  2. Исечканиот кромид пржете го во 200 мл масло, па откако убаво ќе омекне, ставете го во тепсијата во која ќе го печете крапот.
  3. Во тепсијата ставете ги и сојата, исечканиот магдонос, исечканиот морков, биберот, белото вино и водата. Сите овие состојки измешајте ги со лажица.
  4. На средината од тавата ставете го крапот и одозгора премачкајте го со преостанатите 50 мл масло. Додајте го во тавата и преостанатиот лимон.
  5. Печете ја рибата 50-60 минути на 180 степени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: