Рецепти
Крем супа од црвена леќа Ана Ристеска

Интересна крем супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена леќа(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(1 )

Масло(2 Супени лажици)

Вода(1 Литар)

Брашно(1 Супена лажица)

Доматно пире(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Во тенџере ставаме масло за јадење и кромид и пржиме на тивок оган.
  2. Откако кромидот ќе добие златна боја, додаваме 1 лажица брашно, 1 лажица пире од домати и мешаме.
  3. Потоа ја додаваме црвената леќа, морковот и повторно мешаме, малку да се пропржат.
  4. Ја додаваме водата и вариме на тивок оган, додека морковот и леќата не омекнат.
  5. Зачинуваме по вкус со сол, зачин и црн бибер.
  6. На крај целата смеса ја матиме во блендер, додека не се добие кремава целина. По вкус сервирајте со магдонос или босилек.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: