Рецепти
Кроасани со џем од јагоди и со бадеми Ана Ѓорова

Одлично домашно печиво со џем од јагоди и со бадеми. Подгответе ги за појадок со чаша топло млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(250 Милилитри)

Квасец(1 )

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Јајце(4 )

Јогурт(250 Милилитри)

Брашно(1,2 Килограм)

Маргарин(1 )

Џем од јагоди

Бадеми

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Се замесува тесто од изматените јајца на кои се додаваат млекото, квасецот, солта, шеќерот, јогуртот и брашното.
  2. Тестото се дели на два дела, од секој дел се прават по осум топчиња.
  3. Секое топче се сука и се прават мали кори кои се премачкуваат со 1/2 маргарин. Корите се ставаат една врз друга и се оставаат 30 минути во фрижидер.
  4. Од едното тесто се сука кора која се дели на 16 триаголни дела. Врз секое делче на крајот се става малку мармалад и по едно бадемче, па се виткаат во кифла.
  5. Свитканите кифли се редат во подмачкан плех, се оставаат да нараснат 30 минути и се печат на 200 степени околу 15 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: