Рецепти
Кроасани со џем од јагоди и со бадеми Ана Ѓорова

Одлично домашно печиво со џем од јагоди и со бадеми. Подгответе ги за појадок со чаша топло млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(250 Милилитри)

Квасец(1 )

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Јајце(4 )

Јогурт(250 Милилитри)

Брашно(1,2 Килограм)

Маргарин(1 )

Џем од јагоди

Бадеми

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Се замесува тесто од изматените јајца на кои се додаваат млекото, квасецот, солта, шеќерот, јогуртот и брашното.
  2. Тестото се дели на два дела, од секој дел се прават по осум топчиња.
  3. Секое топче се сука и се прават мали кори кои се премачкуваат со 1/2 маргарин. Корите се ставаат една врз друга и се оставаат 30 минути во фрижидер.
  4. Од едното тесто се сука кора која се дели на 16 триаголни дела. Врз секое делче на крајот се става малку мармалад и по едно бадемче, па се виткаат во кифла.
  5. Свитканите кифли се редат во подмачкан плех, се оставаат да нараснат 30 минути и се печат на 200 степени околу 15 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: