Рецепти
Крокети од полнети јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт за на вашата трпеза како предјадење за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(10 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лебни трошки(200 Грама)

Шунка(150 Грама)

Урда(200 Грама)

Мајонез(3 Супени лажици)

Јајце(2 )

Магдонос

Путер(50 Грама)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вода(50 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Варените јајца исечете ги на половина – жолчките изматете ги заедно со урдата.
  2. Во жолчките додајте ги мајонезот и карито, исечканите парчиња шунка, сечканиот магдонос и измешајте го филот убаво со лажица.
  3. Наполнете го филот во готварски шприц и со него наполнете ги половинките варени белки.
  4. Потоа соединете две полнети белки формирајќи јајца.
  5. Во длабок сад испасирајте ги варените и лупени компири, додајте ги брашното и путерот, посолете ја смесата и месете ја со рака да се соедини.
  6. Со сукало расукајте кора и со калап или со чаша вадете тркалезни форми.
  7. Врз секоја форма од компирите ставете по едно полнето јајце. Облепете ги јајцата со смесата од компири и формирајте ги крокетите.
  8. Потоа извалкајте ги во 2 матени јајца со сол, па во лебни трошки и пржете ги на загреано масло во тава на оган додека добијат убава румена боја.
  9. Сервирајте ги во чинија со зелена салата како гарнир и со зеленчук по вкус или послужете ги со пиво и со омилениот сос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: