Рецепти
Кромид полнет со горгонзола Ана Ѓорова

Подгответе го овој специјалитет и воодушевете ги гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот излупете го, засечете го по средината без да го преполовите, ставете го во посолена зовриена вода и варете го сè додека не почнат да се раздвојуваат лушпите.
  2. Потоа исцедете го внимателно, излупете го и најголемите 12-тина листови задржете ги настрана. Другите ситно исечкајте ги.
  3. Компирите излупете ги, исечете ги на парчиња и пржете ги на путер и на масло. Префрлете ги во тава, исечкајте ги многу ситно и измешајте ги со горгонзолата, исечканиот кромид и лажица рендан кашкавал.
  4. Зачинете ја смесата со малку сол, бибер, исечкан магдонос, па формирајте од неа 12 мали ќофтиња.
  5. Завиткајте ги листовите од кромид и распоредете ги во тава. Посипете ги со парченца путер, рендан кашкавал, па печете ги додека да поруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: