Рецепти
Кромид полнет со горгонзола Ана Ѓорова

Подгответе го овој специјалитет и воодушевете ги гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот излупете го, засечете го по средината без да го преполовите, ставете го во посолена зовриена вода и варете го сè додека не почнат да се раздвојуваат лушпите.
  2. Потоа исцедете го внимателно, излупете го и најголемите 12-тина листови задржете ги настрана. Другите ситно исечкајте ги.
  3. Компирите излупете ги, исечете ги на парчиња и пржете ги на путер и на масло. Префрлете ги во тава, исечкајте ги многу ситно и измешајте ги со горгонзолата, исечканиот кромид и лажица рендан кашкавал.
  4. Зачинете ја смесата со малку сол, бибер, исечкан магдонос, па формирајте од неа 12 мали ќофтиња.
  5. Завиткајте ги листовите од кромид и распоредете ги во тава. Посипете ги со парченца путер, рендан кашкавал, па печете ги додека да поруменат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: