Рецепти
Кромид полнет со горгонзола
Подгответе го овој специјалитет и воодушевете ги гостите со кулинарските способности
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот излупете го, засечете го по средината без да го преполовите, ставете го во посолена зовриена вода и варете го сè додека не почнат да се раздвојуваат лушпите.
- Потоа исцедете го внимателно, излупете го и најголемите 12-тина листови задржете ги настрана. Другите ситно исечкајте ги.
- Компирите излупете ги, исечете ги на парчиња и пржете ги на путер и на масло. Префрлете ги во тава, исечкајте ги многу ситно и измешајте ги со горгонзолата, исечканиот кромид и лажица рендан кашкавал.
- Зачинете ја смесата со малку сол, бибер, исечкан магдонос, па формирајте од неа 12 мали ќофтиња.
- Завиткајте ги листовите од кромид и распоредете ги во тава. Посипете ги со парченца путер, рендан кашкавал, па печете ги додека да поруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во