Рецепти
Кромид полнет со горгонзола Ана Ѓорова

Подгответе го овој специјалитет и воодушевете ги гостите со кулинарските способности

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот излупете го, засечете го по средината без да го преполовите, ставете го во посолена зовриена вода и варете го сè додека не почнат да се раздвојуваат лушпите.
  2. Потоа исцедете го внимателно, излупете го и најголемите 12-тина листови задржете ги настрана. Другите ситно исечкајте ги.
  3. Компирите излупете ги, исечете ги на парчиња и пржете ги на путер и на масло. Префрлете ги во тава, исечкајте ги многу ситно и измешајте ги со горгонзолата, исечканиот кромид и лажица рендан кашкавал.
  4. Зачинете ја смесата со малку сол, бибер, исечкан магдонос, па формирајте од неа 12 мали ќофтиња.
  5. Завиткајте ги листовите од кромид и распоредете ги во тава. Посипете ги со парченца путер, рендан кашкавал, па печете ги додека да поруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: