Рецепти
Крцкави пилешки копанчиња со рижото Ана Ѓорова

Крцкави, печени пилешки копанчиња со гарнир од ориз и златна мешавина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(8 )

Јајце(2 )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Брашно(по потреба )

Лебни трошки(по потреба )

Вегета

Сол

Ориз(1.5 Чаша)

Златна мешавина(1 Пакување)

Путер(1 Супена лажица)

Бибер

Кисели краставички

Мајонез

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маслиновото масло и јајцата изматете ги со вилушка (соодносот треба да биде колку јајца, толку лажици масло).
  2. Копанчињата зачинете ги со сол и вегета по вкус. Извалкајте ги во брашно, па во изматените јајца и на крај во лебни трошки.
  3. Во огноотпорен сад ставете хартија и премачкајте ја со тенок слој масло. Наредете ги копанчињата и ставете ги во загреана рерна на 200 степени и печете ги околу 40 минути. На пола печење превртете ги.
  4. Копаните се послужуваат топли, а додека се печат се приготвува рижото. Оризот убаво сварете го во тенџере со 1 и пол чаша вода, а во посебен сад сварете го и мешаниот зеленчук од пченка, грашак и моркови. Промешајте ги сварените ориз и златна мешавина, па додајте путер, сол и бибер.
  5. Сервирајте ги копанчињата со миксот од рижото и златна мешавина и со сечкани кисели краставички измешани со мајонез.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: