Рецепти
Круши во црвено вино Ана Ристеска

Француски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Црвено вино(700 Милилитри)

Ловоров лист(1 Лист)

Бибер(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Крушите измијте ги, излупете ги и оставете им ги дршките.
  2. Одберете соодветен сад во кој што ќе ги ставите.
  3. Во друг сад измешајте ги виното, шеќерот, другите состојки и лушпите од крушките и чекајте да зоврие виното.
  4. Внимателно ставете ги крушките во виното да се варат 10 минути на една страна, па потоа на другата.
  5. Крушките ќе бидат готови после 20 минути варење на послаба температура но ќе внимавате да не ја изгубат формата. Потоа ги оставате да се оладат во самото вино.
  6. За да биде погуст сосот од виното можете да го оставите во фрижидер па да послужите.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: