Рецепти
Круши во црвено вино
Француски десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Круша(4 )
Црвено вино(700 Милилитри)
Ловоров лист(1 Лист)
Бибер(1 Кафена лажица)
Цимет(1 Кафена лажица)
Кафеав шеќер(50 Грама)
Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Крушите измијте ги, излупете ги и оставете им ги дршките.
- Одберете соодветен сад во кој што ќе ги ставите.
- Во друг сад измешајте ги виното, шеќерот, другите состојки и лушпите од крушките и чекајте да зоврие виното.
- Внимателно ставете ги крушките во виното да се варат 10 минути на една страна, па потоа на другата.
- Крушките ќе бидат готови после 20 минути варење на послаба температура но ќе внимавате да не ја изгубат формата. Потоа ги оставате да се оладат во самото вино.
- За да биде погуст сосот од виното можете да го оставите во фрижидер па да послужите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во