Рецепти
Круши во црвено вино Ана Ристеска

Француски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Црвено вино(700 Милилитри)

Ловоров лист(1 Лист)

Бибер(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Крушите измијте ги, излупете ги и оставете им ги дршките.
  2. Одберете соодветен сад во кој што ќе ги ставите.
  3. Во друг сад измешајте ги виното, шеќерот, другите состојки и лушпите од крушките и чекајте да зоврие виното.
  4. Внимателно ставете ги крушките во виното да се варат 10 минути на една страна, па потоа на другата.
  5. Крушките ќе бидат готови после 20 минути варење на послаба температура но ќе внимавате да не ја изгубат формата. Потоа ги оставате да се оладат во самото вино.
  6. За да биде погуст сосот од виното можете да го оставите во фрижидер па да послужите.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: