Рецепти
Куглоф од мелено месо и сланина Ана Ристеска

Креативен ручек за сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 110 минути

  1. Рерната се загрева на 170 степени. Во подлабок сад се ставаат свинското и јунешко месо, па се додаваат ситно исечкан кромид, 2 јајца, сенф, ситно исечкан магдонос и сето тоа се зачинува со сол, мешан зачин и со бибер, па се меша.
  2. Калапот за куглоф се намрсува и се обложува со лентите сланина, па се става половина од смесата и потоа се редат едно варено јајце и маслинки и повторно се додава преостанатиот дел од смесата со месото, па се израмнува и се подвиткува сланината.
  3. Куглофот се става во загреана рерна да се пече 60 минути, по печењето смесата се вади од калапот и се превртува во друга тава за печење, па се пече уште 30 минути додека сланината стане крцкава и златножолта.
  4. Откако ќе се испече, се остава да се излади и се сече.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: