Рецепти
Кускус со риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба што може да го послужите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт  се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере зовријте 1,5 л вода. Додајте ги зеленчуците исечкани на парчиња, сол, бибер, шафран и главата и перките од рибата.
  2. Гответе на умерен оган додека сите зеленчуци убаво омекнат, па потоа извадете ги зеленчуците (оставете ги главата и перките од рибата) и зачувајте ја водата.
  3. Кускусот варете го околу 30 минути во водата во која се вареа зеленчуците.
  4. Извадете ги главата и перките од тенџерето, исцедете го кускусот, па додајте ги зеленчуците и рибата (сварена и исечена на средни парчиња).
  5. Гответе го кускусот на пареа уште 20 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: