Рецепти
Кускус со риба Ана Ѓорова

Специјалитет од риба што може да го послужите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт  се потребни помалку од 100 минути

  1. Во тенџере зовријте 1,5 л вода. Додајте ги зеленчуците исечкани на парчиња, сол, бибер, шафран и главата и перките од рибата.
  2. Гответе на умерен оган додека сите зеленчуци убаво омекнат, па потоа извадете ги зеленчуците (оставете ги главата и перките од рибата) и зачувајте ја водата.
  3. Кускусот варете го околу 30 минути во водата во која се вареа зеленчуците.
  4. Извадете ги главата и перките од тенџерето, исцедете го кускусот, па додајте ги зеленчуците и рибата (сварена и исечена на средни парчиња).
  5. Гответе го кускусот на пареа уште 20 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: