Рецепти
Квадрати од кашкавал
Печива со кашкавал кои се одлично предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(250 Грама)
Путер(225 Грама)
Рендан кашкавал(100 Грама)
Јајце(1 )
Рузмарин(3 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 160 минути
- Измешајте го брашното со путерот, додајте 3/4 од кашкавалот, малку сол и бибер. Додајте го и исечканиот рузмарин и 1 дл ладна вода. Месете го тестото додека да стане меко и хомогено.
- Потоа оформете топка и завиткајте ја во крпа па оставете ја во фрижидер 2-3 часа.
- Извадете го тестото од фрижидер и месете го уште некое време. Потоа расукајте го до дебелина од 1 цм и исечете го на квадрати со големина од 5 цм.
- Распоредете ги квадратите врз плех прекриен со масна хартија, премачкајте ги со изматеното јајце и посипете ги со останатиот рендан кашкавал.
- Печете ги на 190 степени 15 минути. Оставете ги да се оладат, па извадете ги од плехот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во