Рецепти
Квадрати од кашкавал Ана Ристеска

Печива со кашкавал кои се одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(225 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Јајце(1 )

Рузмарин(3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160 минути

  1. Измешајте го брашното со путерот, додајте 3/4 од кашкавалот, малку сол и бибер. Додајте го и исечканиот рузмарин и 1 дл ладна вода. Месете го тестото додека да стане меко и хомогено.
  2. Потоа оформете топка и завиткајте ја во крпа па оставете ја во фрижидер 2-3 часа.
  3. Извадете го тестото од фрижидер и месете го уште некое време. Потоа расукајте го до дебелина од 1 цм и исечете го на квадрати со големина од 5 цм.
  4. Распоредете ги квадратите врз плех прекриен со масна хартија, премачкајте ги со изматеното јајце и посипете ги со останатиот рендан кашкавал.
  5. Печете ги на 190 степени 15 минути. Оставете ги да се оладат, па извадете ги од плехот.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: