Рецепти
Квадрати од кашкавал Ана Ристеска

Печива со кашкавал кои се одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Путер(225 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Јајце(1 )

Рузмарин(3 Кафени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 160 минути

  1. Измешајте го брашното со путерот, додајте 3/4 од кашкавалот, малку сол и бибер. Додајте го и исечканиот рузмарин и 1 дл ладна вода. Месете го тестото додека да стане меко и хомогено.
  2. Потоа оформете топка и завиткајте ја во крпа па оставете ја во фрижидер 2-3 часа.
  3. Извадете го тестото од фрижидер и месете го уште некое време. Потоа расукајте го до дебелина од 1 цм и исечете го на квадрати со големина од 5 цм.
  4. Распоредете ги квадратите врз плех прекриен со масна хартија, премачкајте ги со изматеното јајце и посипете ги со останатиот рендан кашкавал.
  5. Печете ги на 190 степени 15 минути. Оставете ги да се оладат, па извадете ги од плехот.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: