Рецепти
Лазањи со печени пиперки Ана Ѓорова

Вкусни лазањи со печени пиперки, шунка, сирење и кашкавал за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Шунка(100 Грама)

Сланина(100 Грама)

Јајце(3 )

Сирење(300 Грама)

Рендан кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Корите за лазањи обарете ги според упатството.
  2. Пиперките испечете ги, па потоа излупете ги. Пред да ги лупите, за полесно да се излупат ставете ги во кеса откако ќе ги испечете и заврзете ја кесата, па оставете ги неколку минути така.
  3. Во сад измешајте го ренданото сирење со 2 јајца и малку сол. Изматете со виљушка.
  4. Во намрсен огноотпорен сад ставете една кора, премачкајте ја со филот, па ставете ред пиперки. Посипете со сечкана шунка и со сланина. Постапката повторувајте ја додека се потроши сиот материјал.
  5. Завршете со кора, премачкајте ја со изматено јајце, изрендајте кашкавал и посипете со сусам по желба.
  6. Печете ги лазањите во загреана рерна на 180 степени, околу 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: