Рецепти
Лазањи со печени пиперки Ана Ѓорова

Вкусни лазањи со печени пиперки, шунка, сирење и кашкавал за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лазањи-готови(1 Пакување)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Шунка(100 Грама)

Сланина(100 Грама)

Јајце(3 )

Сирење(300 Грама)

Рендан кашкавал(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Корите за лазањи обарете ги според упатството.
  2. Пиперките испечете ги, па потоа излупете ги. Пред да ги лупите, за полесно да се излупат ставете ги во кеса откако ќе ги испечете и заврзете ја кесата, па оставете ги неколку минути така.
  3. Во сад измешајте го ренданото сирење со 2 јајца и малку сол. Изматете со виљушка.
  4. Во намрсен огноотпорен сад ставете една кора, премачкајте ја со филот, па ставете ред пиперки. Посипете со сечкана шунка и со сланина. Постапката повторувајте ја додека се потроши сиот материјал.
  5. Завршете со кора, премачкајте ја со изматено јајце, изрендајте кашкавал и посипете со сусам по желба.
  6. Печете ги лазањите во загреана рерна на 180 степени, околу 20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: