Рецепти
Леб со маслиново масло, маслинки и кашкавал Ана Ристеска

Овој рецепт може да го искомбинирате со свежа салата или било каков намаз ќе биде доволен за да уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(200 Милилитри)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Црни маслинки(150 Грама)

Квасец(10 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Немасен јогурт(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете како и секое друго тесто – брашното со сол, квасецот растопен со шеќерот, па додајте ги јогуртот, маслиновото масло и месете додека не добиете еластично меко тесто.
  2. Оставете да отстои околу 40тина минути.
  3. Готовото тесто размесете го по втор пат, развлечето го тркалезно и намачкајте го со маслиново масло и внатре посипајте рендан кашкавал и ситно исечкани маслинки.
  4. Тестото со филот завиткајте го во ролат и направете правоаголна форма и оставете го да нарасне уште 20тина минути.
  5. Ставете го во тава за печење, испрскајте го малку со вода и посипете му малку брашно.
  6. Печете на 180 степени додека не биде готово.
  7. Готовиот леб намачкајте го со масло и завиткајте го во чиста крпа за да остане меко. За овој рецепт може да употребите црно интегрално брашно.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: