Рецепти
Леб со маслиново масло, маслинки и кашкавал Ана Ристеска

Овој рецепт може да го искомбинирате со свежа салата или било каков намаз ќе биде доволен за да уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Сол(2 Кафени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(200 Милилитри)

Рендан кашкавал(150 Грама)

Црни маслинки(150 Грама)

Квасец(10 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Немасен јогурт(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете како и секое друго тесто – брашното со сол, квасецот растопен со шеќерот, па додајте ги јогуртот, маслиновото масло и месете додека не добиете еластично меко тесто.
  2. Оставете да отстои околу 40тина минути.
  3. Готовото тесто размесете го по втор пат, развлечето го тркалезно и намачкајте го со маслиново масло и внатре посипајте рендан кашкавал и ситно исечкани маслинки.
  4. Тестото со филот завиткајте го во ролат и направете правоаголна форма и оставете го да нарасне уште 20тина минути.
  5. Ставете го во тава за печење, испрскајте го малку со вода и посипете му малку брашно.
  6. Печете на 180 степени додека не биде готово.
  7. Готовиот леб намачкајте го со масло и завиткајте го во чиста крпа за да остане меко. За овој рецепт може да употребите црно интегрално брашно.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: