Рецепти
Ледена торта Ана Ѓорова

Летен, чоколаден десерт со орео колачи, путер од кикирики и сладолед. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Орео колачиња(30 )

Путер(3 Супени лажици)

Путер од кикирики-органски(150-200 Грама)

Сладолед од ванила(1 Пакување)

Слатка павлака(230 Милилитри)

Црно чоколадо(220 Грама)

Кикирики(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути + неколку часа во фрижидер и замрзнувач

  1. Орео колачињата искршете ги (или сомелете ги) и измешајте ги со растопениот путер. Може да користите и чајни колачи или бисквити.
  2. Натапкајте ја смесата во правоаголен сад (33х22 см) врз хартија за печење, добро израмете и оставете ја во фрижидер 30 минути.
  3. Путерот од кикирики растопете го во тенџерче на тивок оган, па измешајте го добро со сладоледот од ванила.
  4. Смесата од путер од кикирики и сладолед распоредете ја врз слојот од колачињата и вратете во фрижидер уште 30 минути.
  5. Чоколадото растопете го на тивок оган со слатката павлака и прелијте го врз колачот.
  6. Одозгора наросете со сечкани кикирики и замрзнете го колачот 4 часа во замрзнувач.
  7. Пред послужување одмрзнете го 10 минути на собна температура.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: