Рецепти
Лесна чорба со тиквички (посно) Ана Ѓорова

Брз и лесен посен оброк за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 поголема )

Домат(3 средни )

Црвен кромид(1 Главица)

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измијте ја тиквичката и исушете ја, па исечете ја на средни коцки.
  2. Кромидот исечете го исто така не на многу ситно и пропржете го во тенџере со маслото.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги тиквичките и пржете.
  4. Потоа додајте вода колку да покрие половина од тиквичките, посолете и гответе.
  5. Доматите исечкајте ги на коцки и додајте ги во тенџерето откако тиквичките ќе бидат доста омекнати.
  6. Гответе ја чорбата вкупно 25-30 минути, во зависност од големината на коцките на тиквичките, може ќе ви треба помалку време, не треба тиквичките да бидат премногу меки за да не се распаднат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: