Рецепти
Летен ѓувеч Ана Ѓорова

Гурмански летен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(1 шолјичка пасиран )

Ориз(1 шолјичка )

Зеленчук за ѓувеч(1 Пакување)

Кромид(2 Главици)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Компир(1/2 Килограм)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Една главица кромид ситно се сечка и се пржи во масло.
  2. Се додаваат меленото месо, малку сув зачин, бибер и кратко се пржи.
  3. Огноотпорниот сад се попрскува со масло и во него се редат резанки сечкан кромид.
  4. Врз нив се истура половина ќесичка мешан зеленчук за ѓувеч, малку ориз и се додава втората половина од зеленчукот. Се посолува.
  5. Одозгора се распоредува меленото месо и се редат крукчиња компир. Се прелива со пасиран домат и се попрскува со масло.
  6. Се поклопува и се пече на силен оган половина час, а потоа уште 1,5 час на 150°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: