Рецепти
Лисната пита со лук Ана Ристеска

Вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Масло(300 Милилитри)

Сол(2 Кафени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Кисело млеко(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Со брашното, солта и со малку млака вода направете мазно тесто, покријте го и оставете да отстои половина час.
  2. Потоа од тестото измесете неколку мали топчиња, размесете ги и намачкајте ги со масло.
  3. Ставете ги корите една на друга, па заедно размесете ги во поголем лист.
  4. Потоа завртете го листот, попрскајте го со масло, преклопете го два до три пати и исечкајте го на парчиња.
  5. Тавата подмачкајте ја, а парчињата наредете ги едно до друго, попрскајте повтроно со масло и печете во загреана рерна.
  6. Лукот истолчетете го со сол, помешајте со кисело млеко и на крај прелијте ја питата. Печете додека не фати убава златна кора.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: