Рецепти
Лутеница (посно) Ана Ристеска

Превкусна домашна македонска лутеница по рецептот на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(5 Килограми)

Црвена пиперка(7 Килограми)

Масло(950 Милилитри)

Црвен вински оцет(380 Милилитри)

Шеќер(280 Грама)

Сол(по потреба )

Магдонос(1 1/2 Китка)

Лук(1 Чешне)

Феферонки(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 140 минути

  1. Доматите се печат, се лупат, се сечкаат и се варат со маслото, шеќерот, солта и оцетот. Се вари 1 час.
  2. Потоа се ставаат феферонките и пак врие.
  3. Потоа се додаваат пиперките печени, лупени и сечкани на парчиња. Се ставаат во смесата и се варат заедно 40 минути, а потоа се додава магдоносот и лукот.
  4. Лутеницата се става во врели тегли додека сè уште е топла. Теглите се виткаат во ќебе и стојат 24 часа.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: