Рецепти
Мафини со рум Ана Ѓорова

Одлични се за разни прослави за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(8 )

Шеќер(8 Супени лажици)

Брашно(8 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 )

Рум(1/2 лажица + за потопување на вишните )

Компот од вишни(100 Грама)

Маргарин(125 грама + 1/2 пакување )

Жолчка од јајце(8 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Шлаг крем ванила(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Со миксер се матат 8 белки со 8 лажици шеќер и ванилиниот шеќер, па потоа се додаваат брашното, 1/2 лажица рум, 125 г маргарин (стопен и оладен) и се меша со лажица да се соедини смесата.
  2. Калапите за мафини се мачкаат со маргарин и се полнат со смесата. Со лажица се става и по една вишна од компот (претходно потопени во рум).
  3. Мафините се печат во загреана рерна на 170 степени, околу 15 минути.
  4. Фил: жолчките се варат на пареа со шеќерот во прав и со чоколадото. Откако ќе се изладат, се матат со 1/2 пакување маргарин.
  5. Печените мафини се премачкуваат со филот од чоколадо, а по желба се украсуваат со шлаг и со чоколадни трошки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: