Рецепти
Макарони со лигњи (посно) Ана Ѓорова

Тестенини во сочен сос од домати и морски плодови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(2 средна големина )

Лук(1 Чешне)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Домат(4-5 средна големина )

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(0.5 Децилитри)

Макарони(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава со загреано масло додајте исечкан лук и магдонос, кратко пропржете, па додајте ги ситно сечканите лигњи. Пржете ги од сите страни со привремено мешање додека малку не поцрвенат.
  2. Исечкајте ги доматите на ситни парчиња и додајте ги со лигњите.
  3. Додајте маслиново масло, оригано, сол и бибер и динстајте на тивок оган околу 45 минути.
  4. Во меѓувреме сварете ги макароните според упатството на пакувањето. Исцедете ги и додајте ги во тавата со лигњи. Пржете сè заедно додека макароните не омекнат и впијат од сосот, па послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: