Рецепти
Мариниран лосос Ана Ѓорова

Рецепт за љубителите на зачинетиот и пикантен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(филети 2 конзерви )

Ѓумбир(свеж исечкан 1 лажица )

Вегета(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(1 Супена лажица)

Масло од сусам(1 Супена лажица)

Лимон(1/2 )

Кафеав шеќер(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Филетите од лосос зачинете ги со ѓумбирот, вегетата и истолчениот лук.
  2. Прелијте со сусамово масло, со сокот од лимон, а на крај со шеќерот и со исечканото луто пиперче.
  3. Лососот маринирајте го околу 1 час, а потоа печете го на загреано маслиново масло околу 10 минути.
  4. Лососот послужете го во сосот со пире од компири и варен зеленчук.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: