Рецепти
Мариниран лосос Ана Ѓорова

Рецепт за љубителите на зачинетиот и пикантен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(филети 2 конзерви )

Ѓумбир(свеж исечкан 1 лажица )

Вегета(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Соја сос(1 Супена лажица)

Масло од сусам(1 Супена лажица)

Лимон(1/2 )

Кафеав шеќер(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Филетите од лосос зачинете ги со ѓумбирот, вегетата и истолчениот лук.
  2. Прелијте со сусамово масло, со сокот од лимон, а на крај со шеќерот и со исечканото луто пиперче.
  3. Лососот маринирајте го околу 1 час, а потоа печете го на загреано маслиново масло околу 10 минути.
  4. Лососот послужете го во сосот со пире од компири и варен зеленчук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: